facebook

Новий штам коронавірусу відрізняється надмірною кровожерливістю – вірусолог

В Індонезії знайшли найбільш заразний штам коронавірусу під назвою D614G.

Коронавірус 2020 розлітається по світу з величезною швидкістю. За вісім місяців зафіксували 25,7 мільйона випадків зараження, а жертвами небезпечної хвороби Covid-19 стали 857 тисяч осіб станом на 2 вересня. Найбільше хворих і жертв у США, Бразилії та Індії. Новий штам коронавірусу, який нещодавно був виявлений в Індонезії, більш летальний, він відрізняється надмірною кровожерливістю,заявив вірусолог Анатолій Альштейн.

Про це повідомляє URA.ru.

“В Індонезії зараз вища летальність, ніж у багатьох інших місцях. Цей штам, мабуть, більш летальний. У північно-східних штатах США, де була висока летальність, також його знаходили”, — підкреслив вірусолог.

За його словами, смертність від коронавірусу в багатьох країнах йде на спад. Альштейн зазначив, що це пов’язане з тим, що важкі штами замінюються на легші.

Вірусолог також додав, що навіть якщо цей штам потрапить до наших широт, він не приживеться. Річ у тім, що зараз епідемія знаходиться на досить високому рівні, бо місцеві штами заразніші, вони витіснять інші штами коронавірусу.

Відзначимо, в Індонезії був знайдений найбільш заразний штам коронавірусу під назвою D614G. Раніше його також виявили в сусідній Малайзії і США. Уперше він був знайдений у січні 2020 року в Німеччині. Фахівці Інституту молекулярної біології імені Ейкмана провели дослідження і з’ясували, що новий штам поширюється у 10 разів швидше, ніж оригінальний штам коронавірусу з китайського Вуханя.

Джерело.

Close