facebook

Авторитетний вірусолог розповів, коли закінчиться пандемія коронавірусу

Цей вірус не зникає. Тепер він став частиною нашого повсякденного життя. Він буде тут і через три роки, сказав науковець.

Коронавірус 2020 за 9 місяців розлетівся зі спалаху в китайському місті Вухань по всьому світу з шаленою швидкістю. Станом на 6 вересня зареєстрували 27 мільйонів випадків зараження, водночас майже 900 тисяч осіб з діагнозом Covid-19 померли. Але сподіватися на те, що дуже швидко пандемія закінчиться, не варто. Коронавірус може залишитися частиною нашого повсякденного життя на наступні три роки і не зникне, навіть якщо буде знайдена вакцина, попередив відомий науковець, вірусолог, професор Хендрік Штрек.

Про це повідомляє британське видання Metro.

За його словами, у світі відбуватимуться регулярні спалахи Covid-19 щонайменше до 2023 року.

“Цей вірус не зникає. Тепер він став частиною нашого повсякденного життя. Він буде тут і через три роки, і ми маємо знайти спосіб жити з цим”, – сказав він.

Науковець підкреслив, що соціальне дистанціювання як і раніше буде найбільш ефективним способом стримування коронавірусу в найближчі роки.

Також Штрек зазначив, що великі спалахи будуть викликані подіями, що сприяють “суперпоширенню”, такими як домашні вечірки.

“Ми знаємо, що соціальне дистанціювання, уникнення великих груп і самоізоляція можуть мати сильний вплив на інфекцію. Це прості заходи, які можуть допомогти зупинити поширення, якщо у вас високий рівень інфекції”, – додав вірусолог.

Також професор Штрек висловився щодо вакцини і попередив, що, можливо, вона з’явиться не скоро.

“Вакцина може бути відповіддю, але ми не знаємо. Ймовірно, у нас буде вакцина, але це може бути наступного року або пізніше”, – підсумував Штрек.

Довідка
Як пише Вікіпедія, Хендрік Штрек (Hendrik Streeck; рід. 7 Серпень 1977, Геттінген, Німеччина) – німецький епідеміолог, який спеціалізується на клінічних дослідженнях у галузі ВІЛ, професор вірусології та директор Інституту вірусології і досліджень в галузі ВІЛ в Університеті Бонна.

На початку квітня 2020 року Штрeк і його команда повідомили з посиланням на своє дослідження COVID-19 Case-Cluster-Cluster, що вони “провели інтенсивний пошук у будинку сім’ї, зараженої коронавірусом, але не виявили його слідів на поверхнях”.

Джерело.

Close