facebook

Чиновники виправдалися за відмову госпіталізувати пацієнта з важкою пневмонією

Співробітника швидкої допомоги звинуватили в некомпетентності.

Стали відомі подробиці інциденту з пацієнтом з Софіївської-Борщагівки, якого відмовилися приймати в стаціонар, незважаючи на двосторонню пневмонію з задишкою і 70% ураження легень.

“Знайшли крайнього в плівковому скандалі: Київська облдержадміністрація звинуватила диспетчера швидкої допомоги в некомпетентності і її вже усунули з посади, а сімейного лікаря – у відсутності договору з Національною службою здоров’я. У самій клініці називають це неправдою”, – повідомляє ресурс Pavlovsky News.

За словами журналістів, внутрішнім розслідуванням зайнявся губернатор області Василь Володін. Чиновники наполягають, що диспетчер швидкої допомоги виявилася абсолютно непідготовленим фахівцем – людиною, яка підміняла професійного працівника.

Знайшлися звинувачення і на адресу сімейного лікаря – він, нібито, є співробітником приватного медичного центру і не укладає декларації на медичну допомогу з пацієнтами.

“Тим часом в самому медичному центрі повідомляють, що КОДА не має достовірної інформацією. У коментарі нам відповіли, що доктор, що дзвонив диспетчеру, підписав з пацієнтами більш 600 декларацій. І це можна перевірити на сайті Національної служби здоров’я. Загальна кількість підписаних декларацій в центрі – близько 3000”, – спростували інформацію медики.

Чиновники запевнили журналістів, що місць в лікарнях столиці та області достатньо.

Джерело.

Close