facebook

Українцям приходять знижки на оплату світла від шахраїв

Центр Комунального Сервісу в Києві закликає громадян бути уважними, щоб не попастися на «вудку» зловмисників, які пропонують фейкову знижку на електроенергію.


Про це повідомляє пресслужба ЦКС, передає finance.ua.

ЦКС стало відомо про поширення фейкової інформації у вигляді електронної е-mail розсилки.

У повідомленні на пошту громадянам пропонують зареєструватися на сайті «Центру комунального сервісу», перейшовши за неправдивим посиланням. Після реєстрації користувачеві нібито оформлять знижку на електроенергію.

“Листи надходять з адреси, домен якої схожий на урядову електронну пошту. Шахраї незаконно використовували логотип Кабміну і загальну візуальну стилістику особистого кабінету Центру комунального сервісу для поширення недостовірної інформації», – повідомляє пресслужба ЦКС.

У фейковому повідомленні йдеться: “Уряд України впроваджує в IV кварталі 2020 року зменшення тарифу на електроенергію по всій території країни до закінчення карантинного періоду. Пропозиція актуальна до 15 вересня 2020 року».

Зараз Центр комунального сервісу з’ясовує ситуацію і має намір звернутися до відповідних органів із запитом про встановлення організаторів фейкових розсилок.

В Україні ціна на електроенергію для населення становить 90 коп.за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад це – 168 копійок за кВт-год, і залишається незмінною з 2017 року.

Джерело.

Close