facebook

В Івано-Франківську відкривають школи та садочки, всупереч “червоній зоні”

Чиновники стверджують, що порушують закон на прохання батьків.

Івано-Франківська міська рада прийняла рішення відкрити школи та дитячі садки у місті, всупереч встановленій Кабміном червоній зоні і карантину у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Як інформує прес-служба держструктури, дошкільні навчальні заклади почнуть відкриватися вже з 15 вересня, а початкові школи відновлять роботу з 21 вересня.

Учні старших класів середньої школи повернуться до очного навчання з 28 вересня. З цієї дати планують відкрити і позашкільні навчальні заклади.

Уточнюється, що приватним навчальним закладам Івано-Франківської області чиновники рекомендують забезпечити право дітей на освіту “відповідно до рішення засновника”.

У міськраді підкреслили, що школи та садочки працюватимуть в рамках дотримання співробітниками санітарно-гігієнічних вимог для протидії поширенню коронавірусу. Відповідальність за здоров’я дітей несуть батьки.

“Рекомендувати органам Національної поліції утриматися від дій щодо притягнення до відповідальності фізичних або юридичних осіб, які діятимуть відповідно до цього рішення. Зазначене рішення з урахуванням вимог ст.144 Конституції України є обов’язковим до виконання на території Івано-Франківської міської територіальної громади”, – підкреслюється в тексті рішення.

 

Джерело.

Close