facebook

Розкішний маєток та 10 квартир у Києві: ЗМІ показали нерухомість Андрія Богдана

Ексглава Офісу президента є власником 10 квартир в елітній багатоповерхівці Chicago в центрі Києва і шикарного маєтку в Козині.

Колишній керівник Офісу президента, адвокат і бізнесмен Андрій Богдан, якого нещодавно допитали в Державному бюро розслідувань, є власником 10 квартир в елітній багатоповерхівці Chicago в центрі Києва і шикарного маєтку в Козині.

Про це пише видання «Страна».

Як з’ясувалося, 43-річний Андрій Богдан раніше інвестував велику суму грошей в столичну нерухомість. У його податковій декларації за 2019 рік вказано велику кількість недобудованих об’єктів. Йдеться про 10 квартир від 44 до 119 кв м у висотці Chicago Central House на перетині вулиць Антоновича та Жилянської, що біля метро «Олімпійська».

91_34

За інформацією ЗМІ, колишній глава президентської канцелярії займає цілий поверх, швидше всього, один з останніх. З панорамних вікон Богдана відкривається вид на Олімпійський стадіон, бізнес-центри Gulliver і «Парус», а також видно костел святого Миколая. Загальна площа всіх квартир складає близько 800 кв м, причому ринкова вартість квадратного метра житла в цьому ЖК зараз коливається в межах $3-4 тисяч. Тож апартаменти Богдана можуть коштувати $2,8 млн.

Ще одним забудовником в цьому проекті виступає Saga Development, власником якої є давній друг Богдана Андрій Вавриш.

Видання додає, що живе Андрій Богдан не в столиці, а в елітному селищі Козин під Києвом по сусідству з Петром Порошенком і Олегом Ляшком.

92_08

 

Під час зйомки з повітря вдалося роздивитися маєток Богдана: ділянка має нестандартну витягнуту площу і впритул підходить до води, з двору є вихід на персональний пляж з причалом, де стоїть водний мотоцикл. Місцеві жителі кажуть, що часто бачать розкішний катер, пришвартований біля цього маєтку.

На задньому дворі є невеликий басейн, лазня-бочка, дитячий батут і плетені підвісні гойдалки у вигляді коконів. Тут часто гостюють діти Андрія: у нього чотири дочки – Вікторія, Анастасія, Катерина і Софія.

 

93_04

Сам особняк збудований в стилі мінімалізм. Поруч – гараж на дві машини.

За декларацією, Богдан в Козині володіє 55 сотками землі (три ділянки об’єднані в одну). 13 років тому він заплатив за землю близько 4,1 млн грн. Вартість будинку на 560 кв. м, який було збудовано в 2011 році, політик не вказує у своїй фінансовій звітності.

 

Close