facebook

Прикординники натрапили на незвичну знахідку на кордоні з Румунією

Ці кошти, ймовірно, “протиправні елементи мали намір використати у незаконній діяльності, пов’язаній з переміщенням сигарет через кордон”.

Біля кордону з Румунією прикордонники знайшли у траві понад 9 тисяч євро. Власник “скарбу” наразі залишається невідомим.

Про це у неділю, 20 вересня, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

“Учора ввечері, під час несення служби, прикордонний наряд відділу “Селятин” Чернівецького загону натрапив на незвичну знахідку. За 15 метрів від кордону з Румунією у траві лежала “солідна” пачка іноземних купюр, скріплених канцелярськими резинками. Біля кордону прикордонники нікого не помітили”, – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, у пачці було понад 200 купюр номіналом 20, 50, 100 та 200 євро – усього 9 250 євро.

Як зазначається, ці кошти, ймовірно, “протиправні елементи мали намір використати у незаконній діяльності, пов’язаній з переміщенням сигарет через кордон”.

Про знахідку прикордонники сповістили компетентні правоохоронні органи.

“До правоохоронців на цей час ніхто не звертався. Тривають заходи по встановленню власника знайдених коштів”, – зазначається в повідомленні.

У ДПСУ розповіли, що незадовго до виявлення коштів, прикордонники на цьому напрямку затримали невідомого чоловіка без документів, який повідомив, що є місцевим жителем прикордоння. Мету перебування біля кордону він не пояснив. Після встановлення особи, чоловіка притягнуть до адмінвідповідальності.

Крім того, військовослужбовці сусіднього відділу “Красноїльськ” вночі 18 вересня затримали двох осіб, які намагалися перемістити контрабандні сигарети до сусідньої країни.

Джерело.

Close