facebook

Китайський секрет: що приховують у Пекіні про коронавірус

Давайте називати речі своїми іменами: у нас – не криза, це біологічна війна, що ведеться з абсолютно фантастичним розривом по втратах.

Світ після коронакризиси, безумовно, зміниться. Він вже почав змінюватися і в економічному плані, і в технологічному, і з точки зору поведінки людей. Зміна геополітичного співвідношення сил очевидна.

Число хворих і загиблих від коронавірусної інфекції в Китаї і в США радикально різниться. У Китаї число хворих-трохи більше 80 тисяч осіб, а в США – майже 7 мільйонів. Кількість загиблих в Китаї – офіційно (хоча ми розуміємо, що це цифри, які не заслуговують довіри) 4 600 осіб, а в США – вже майже 200 тисяч, причому вони продовжують швидко зростати.

Коронавірусна криза ще не закінчена. Всього в світі за офіційними даними загинуло вже майже мільйон людей. Для отримання реальної оцінки ці цифри потрібно множити, як мінімум, на три – отже, у світі вже, мінімум, 3 мільйони людей загиблих при 90 мільйонах хворих. Жодна зброя, в тому числі ядерна, не призводила до такого числа жертв, як коронавірус. Ця зброя продовжує діяти у всіх країнах, крім однієї – Китаю. Зараз в Китаї щодня підхоплює вірус приблизно 10 осіб, тоді як в США – 40-50 тисяч. Це цифри, що різняться на кілька порядків.

Співвідношення сил в результаті коронавірусної війни очевидно.

Давайте називати речі своїми іменами: це – не криза, це біологічна війна, що ведеться з абсолютно фантастичним розривом по втратах.

Західні країни зазнали колосальних збитків. Згадайте, що було в Італії, Іспанії, Франції, Великобританії, Швеції, США, а також в інших країнах – Бразилії чи Індії. І що в ході другої хвилі відбувається там зараз. І подивіться на те, що відбувається в Китаї, в якому втрат зараз практично немає.

Зараз в Китаї з населенням в майже 1,5 мільярда людей число хворих (трохи більше 80 тисяч) менше, ніж в Омані з населенням 5 мільйонів. Тобто розрив у чисельності населення у цих двох країнах – майже 300-кратний, а кількість хворих в Омані – більша, ніж в Китаї.

Про що це може свідчити? Ми не знаємо реальних цифр хворих і померлих в Китаї. Також немає непрямої інформації, що підтверджує те, що там почалася нова хвиля. Однак відкриття практично всієї китайської економіки, всіх розважальних установ говорить про те, що масової епідемії зараз там немає. Як так може бути, якщо є контакти з навколишнім світом, якщо літають літаки, якщо в Гонконзі з’являються хворі і померлі, так само, як і в Тайвані, Кореї, Японії? У всіх навколишніх країнах епідемія є, а в Китаї – ні.

Це говорить про те, що в Китаї є щось, що робить цю країну відносно імунною від цієї біологічної зброї. Що саме – ми поки не знаємо. Але щось там явно присутнє.

Ми ще не знаходимося на піку коронавірусної війни – ми тільки на її підйомі. Ми не знаємо, як довго все це триватиме, якими будуть наслідки, навіть чисто медичні, біологічні та демографічні, не кажучи вже про економічні, політичні та військові.

Джерело.

Close