facebook

У Києві жорстоко били бомжів і знімали тортури для мережі

Столичні правоохоронці оголосили затриманим підозру відразу за кількома “важкими” статтями Кримінального кодексу.

В Києві поліція затримала трьох чоловіків за підозрою в тому, що вони знущалися та катували бездомних.

Про це повідомляється на сайті прокуратури Києва.

За версією слідства (які перебувають у віці від 20 до 47 років) приходили ночами в покинуту будівлю по вулиці Обсерваторна в Шевченківському районі столиці, де ночували бездомні.

Кожен раз зловмисники вибирали собі нову жертву і влаштовували над нею розправу, знімаючи те, що відбувається на відео й опублікували це в соціальних мережах. Злочини були скоєні в період з 15 серпня по 5 вересня нинішнього року.

“Зловмисники спочатку представлялися правоохоронцями, після чого відразу розпилювали в обличчя потерпілим перцевий газ, щоб дезорієнтувати. Після цього починали їх жорстоко бити, завдаючи ударів руками та ногами, а також дерев’яною битою або цеглою. На прохання постраждалих не чіпати їх, зловмисники не реагували. Більш того, свої дії вони знімали на мобільний телефон і надалі викладали запис в Telegram-канал”, ‒ йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, в одному з епізодів після нападу на бездомного зловмисники також відібрали у нього мобільний телефон і тисячу гривень.

Далі, за місцем проживання трьох затриманих киян провели обшуки, в ході яких вилучили речові докази. Вони підтвердили їх причетність до побиття бездомних.

Затриманим повідомлено про підозру відразу за кількома статтями – тортури, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, хуліганство, незаконне проникнення в житло із застосуванням насильства, самовільне привласнення владних повноважень, грабіж. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі. Також перевіряють їх причетність до аналогічних злочинів.

Джерело.

Close