facebook

В РНБО повідомили, коли користувачів “Вконтакте” почнуть ставити на облік

На облік поліції українців, які користуються забороненою російською соціальною мережею “Вконтакте”, почнуть ставити після розроблення і затвердження новї стратегії про кібербезпеку. Це станеться протягом пів року. Про це повідомили в РНБО на запит “Суспільного”.

“Відповідно до затвердженої Стратегії національної безпеки України протягом пів року буде розроблено нову Стратегію кібербезпеки України, а також стратегію інформаційної безпеки. Питання створення “системи обліку українських користувачів російської соціальної мережі “ВКонтакте” та, за необхідності, інших соцмереж, що перебувають під контролем держави-агресора, обговорюватиметься в рамках реалізації згаданих стратегій”, – повідомили у Радбезі.

У Раді нацбезпеки та оборони наголошують, що доступ до російських соцмереж, зокрема “Вконтакте”, загрожує національній безпеці Україні, адже є одним з інформаційно-психологічних засобів гібридної війни, а відтак “потребує нейтралізації”.

“Користування її ресурсами (російської соцмережі “Вконтакте – ред.) та розповсюдження відповідного російського контенту в інформаційному просторі України розцінюється як загроза національній безпеці України, яка потребує нейтралізації”, – зазначається у повідомленні РНБО.

Джерело.

Close