facebook

59 саркофагів вже витягнуто з колодязя в Єгипті

Близько шістдесяти саркофагів в ідеальному стані виявлені в некрополі Саккара, на південь від Каїра, де вони були поховані понад 2500 років тому.

Дослідникам належить вивчити вміст інших колодязів. Відкриття саркофага в суботу виявило прекрасно збережену мумію, прикрашену барвистими ієрогліфами, з тонко промальованими рисами обличчя.

«Майже три тижні тому ми знайшли 13 запечатаних і неушкоджених саркофагів, а на наступному тижні ми оголосили ще про чотирнадцять», – сказав Халед ель-Енан, міністр туризму і старожитностей Єгипту. «Сьогодні ми оголошуємо, що 59 саркофагів було витягнуто з колодязя», – повідомив він на місці відкриття, зробленого біля знаменитої ступінчастої піраміди Джосера, побудованої 4700 років тому, в першу епоху фараонів.

«Це не кінець, я вважаю його початком великого відкриття», – сказав міністр, уточнивши, що дерев’яні саркофаги, ймовірно, датуються 26-й династією.

Ці покриті яскравими малюнками та ієрогліфами саркофаги повинні бути перевезені в Великий Єгипетський музей (GEM), відкриття якого відкладено до наступного року.

В результаті розкопок, проведених в Саккарі, в останні роки були виявлені археологічні скарби, а також безліч муміфікованих тварин (змій, птахів, жуків і ін.). Єгипет сподівається, що всі ці знахідки і його новий музей пожвавлять туризм, підірваний політичною нестабільністю і пандемією. В саркофагах є останки священиків, високопоставлених політиків і інших діячів.

Джерело.

Close