facebook

Медики пояснили, навіщо під час пандемії робити щеплення від грипу і скільки це коштує

Поки що не всі вакцини від грипу можна купити в Києві – наприклад, французька вакцина від грипу повинна з’явитися через тиждень-півтора.

Вакцина від грипу в період пандемії коронавірусу може врятувати життя: поєднання грипу та Covid-19 занадто небезпечно, а наслідки від перенесеного захворювання будуть серйознішими, ніж зазвичай. Однак ціна на вакцину від грипу в 2020 році шокує навіть лікарів, які на необхідності вакцинації й наполягають.

Ціни на вакцину від грипу в приватних клініках варіюються від 550 грн (це вартість трикомпонентної корейської вакцини) до 650 грн (а це вже ціна чотирикомпонентної вакцини від грипу виробництва Франція), пише ТСН.

При цьому французького препарату в продажу поки що немає – його появи чекають за тиждень-півтора. На даний момент всім бажаючим лише пропонують зробити підписку за 100 грн.

Якщо вакцинуватися всією сім’єю – можливі знижки від 5% до 10%.

Приїзд лікаря додому або в офіс додатково обійдеться приблизно в 300 грн.

При цьому лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк нагадала, що дорослих вакцинують одноразово (навіть якщо це перше щеплення в їхньому житті), а ось дітей – двічі.

“Але насправді ціни на вакцину, які я бачила в інтернеті, дійсно божевільні. Це, звичайно, друге питання. Я думаю, дуже багатьох така ціна здивує і відштовхне від вакцинації. Але в будь-якому випадку, вакцинація показана і, якщо у вас є кошти, варто це зробити”, – порекомендувала вона.

А головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вже підкреслив, що вакцинація від грипу – “пріоритет цього року”.

Коронавірус і грип: що важливо пам’ятати
Американський медик розповів про головні відмінності симптомів коронавірусу від симптомів грипу: як відрізнити коронавірус від грипу.
Лікарі дали поради тим, хто перехворів на коронавірус. Лікар зі Львова Тарас Жиравецький порівняв стан після перенесеного Covid-19 із самопочуттям після курсу хіміотерапії. Життєві показники нормалізуються приблизно за місяць-два після Covid-19.
Станом на 9 жовтня, коронавірус в Україні заразив 250 538 осіб. За добу кількість підтверджених випадків збільшилася на +5 804. У Києві на 9 жовтня захворіли – 26 тисяч 463 людини (+567); одужали – 9 тисяч 411 осіб (+295); померли – 463 людини (+10).

Джерело.

Close