facebook

Коронавірус виходить з-під контролю: МОЗ йде на крайні заходи – Ляшко

Розроблено кошторис на укомплектування тимчасового госпіталю на 500 ліжок.

 

Заместитель министра здравоохранения Виктор Ляшко во время брифинга по результатам заседания СНБО, в Киеве, 13 марта 2020 г. Фото Ратынский Вячеслав / УНИАН

Міністерство охорони здоров’я готове розгортати мобільні госпіталі в населених пунктах, де виникне нестача ліжок у лікарнях для хворих COVID-19, заявив заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, в Україні є локальні населені пункти та адміністративні території, в яких заповненість ліжок зростає досить швидко, тому там потрібні тимчасові мобільні госпіталі та мобільні бригади, які надаватимуть медичну допомогу хворим.

Він пояснив, що “простіше розгорнути госпіталь і привезти медичного працівника, ніж всіх транспортувати кудись за межі області або в інший обласний центр”.

“У нас зараз вже є повний кошторис і наявне обладнання, ліжка на укомплектування тимчасового госпіталю на 500 ліжок. Зараз ми визначили локації, де це пріоритетно, які, я думаю, найближчим часом будуть розгортатися, якщо не буде стабілізації епідемічної ситуації”, – повідомив Ляшко.

Джерело.

Close