facebook

”Є чіткий план”: Степанов розповів, що робитиме МОЗ у разі збільшення приросту хворих на COVID-19

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що у них є план дій у разі збільшення приросту хворих на COVID-19 за добу до 6 тисяч і більше.

 

Про це він повідомив під час брифінгу.

За його словами, для реалізації плану, зокрема, необхідно дотримання людьми правил.

“За минулу добу було госпіталізовано 866 людей. І зараз в нас в стаціонарах госпіталізованими є 22 тис. 240 пацієнтів. Я це говорю не для того, щоб був такий, відповідний страх. Хочу, щоб всі ми знали, в якій реальності ми живемо, що у нас відбувається. І що далі нам робити. Зрозуміло, що у Міністерства охорони здоров’я є чіткий план, і чітке розуміння, що робити, що ми робимо далі. Що ми робимо при 6 тис., що ми робимо далі. В який спосіб ми будемо надавати медичну допомогу. Але ще раз хочу підкреслити – що цей план, можлива реалізація його тільки коли має він дві складових – надання медичної допомоги, і виконання правил. Це зараз дуже необхідно. Чому саме так – тому що кількість місць в наших лікарнях нашої медичної системи, виходячи з забезпеченості нашими лікарями, медичними працівниками – це 52 тис. ліжок”, – сказав глава МОЗ.

Степанов зазначив, що решту ліжок вони не можуть дозволити віддати під лікування хворих на COVID-19, тому що ці місця потрібні для людей з іншими захворюваннями, яким потрібна меддопомога при інфарктах, інсультах, онкологічних захворюваннях та операційних втручання.

Джерело.

Close