facebook

Суд став на бік Медведчука, заборонивши розповсюдження книги про Стуса

Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюджувати тираж книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу народного депутата Віктора Медведчука. Суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність.

Про це повідомляє “Громадське“, передає “Це моя Україна“.

Під час судового засідання під будівлею суду у цей час відбувалась акція протесту. Приблизно 20 учасників повісили на паркан плакати із портретами Медведчука та Стуса. За правопорядком слідкує Національна поліція та Поліція діалогу.

Адвокат Вахтанга Кіпіані В’ячеслав Якубенко розповів, що суд заборонив розповсюджувати книгу у тому вигляді як є. Рішення не поширюється на ті екземпляри, які вже є у бібліотеках чи в когось у власності.

«Віктор Медведчук просив визнати недостовірними дев’ять фрагментів у книзі «Справа Василя Стуса». Суд задовольнив позов частково. Тобто, три фрагменти визнані недостовірними, ще у трьох заборонив використання імені Медведчук як персонажа твору без його згоди», — говорить адвокат.

Автор книги Вахтанг Кіпіані зазначив, що «ніхто вибачатися перед Медведчуком не буде». І додав, що, згідно з рішенням суду, мав би видалити ці епізоди. Однак автор цього не робитиме.

Джерело.

Close