facebook

Коронавірус в Україні: названі люди, які не можуть захворіти

Коронавірусних інфекція дуже рідко вражає деякі категорії людей. Однак є і категорія людей, які знаходяться в зоні ризику.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА про те, хто найменше схильний до інфікування, і як захиститися від інфекційної хвороби, що загрожує небезпечними ускладненнями, пише РБК-Україна.
Згідно з останніми даними, зробленими на основі аналізу центру по контролю захворювань КНР, до такої категорії відносяться діти та підлітки. Так, на категорію від нуля до десяти років припадає лише 1% хворих, така ж статистика і у віковій групі 10-19 років.
Більше схильні до ризику захворіти літні люди. При цьому з віком збільшується не тільки ймовірність інфікування, а й летальність.
Основною групою ризику є люди старше 80 років, хворі на діабет і важкі хвороби серця.
Небезпека полягає в тому, що з віком імунна система людини стає слабкішим і більш сприйнятлива до інфекцій. А наявність хронічних захворювань підвищує ризик розвитку ускладнень.
Головні засоби захисту від коронавируса – це регулярне миття рук з милом (не менше 15-20 секунд), а також уникнення контакту з людьми, у яких є ознаки ГРВІ.

Джерело.

Close