facebook

Францію охопили теракти: у церкві зарізали трьох осіб. Усі деталі, фото

У французькому місті Ніцца 29 жовтня чоловік з ножем вбив трьох людей. Дві жертви загинули просто всередині церкви Нотр-Дам. Відомо, що 70-річна жінка і 50-річний служитель храму були майже обезголовлені.

У Ніцці невідомий із ножем напав на людей

Ще одну жінку 40 років терорист убив в кафе, де вона сховалася. Крім того, спроби нападу ісламістів були здійснені і в Авіньйоні (зловмисника застрелили) і в Ліоні.

А в Джидді (Саудівська Аравія) зловмисник був заарештований після того, як накинувся з ножем на охоронця консульства Франції. На щастя, в останніх трьох інцидентах вдалося уникнути жертв. У Ніцці ж, за інформацією Reuters, крім убитих є ще й поранені.

Після того, що трапилося, президент Франції Еммануель Макрон терміново вирушив у кризовий центр МВС, а потім прибув до Ніцци.

Перше фото терориста, затриманого в Ніцці.

Мер Ніцци Крістіан Естрозі у своєму Twitter заявив, що все вказує на терористичний акт. За інформацією ACTU17, злочинець був знешкоджений і госпіталізований в лікарню з серйозними травмами. Перед затриманням він кричав “Аллах акбар”. Мер Ніцци Естрозі назвав подію “ісламським фашизмом”.

“Він кричав “Аллах акбар”, навіть коли йому надавали медичну допомогу після затримання. Нам потрібно будь-якою ціною викорінити ісламістський фашизм на всій території країни”, – зазначив голова міста.

Пізніше стало відомо, що французькі слідчі допитали чоловіка, який скоїв напад в церкви в Ніцці. За інформацією бельгійського телеканалу RTBF, злочинець повідомив, що йому 25 років і що його звуть Брахім. Він нібито є вихідцем з Тунісу.

Теракт в Ніцці

У центрі Ніцци невідомий із ножем вбив трьох людей

Національна антитерористична прокуратура почала розслідування за фактами “вбивства, пов’язаного з терористичним актом”, “спроби вбивства, пов’язаного з терористичним актом” і “злочинного терористичного співтовариства”.

Через терористичну загрозу мер Ніцци видав розпорядження закрити всі храми в місті.

“Протягом двох або трьох днів нас попереджали, що з наближенням Дня всіх святих (1 листопада) можуть відбутися додаткові напади… Ми були трохи насторожі, але не думали, що все трапиться таким чином”, – розповів священик з Ніцци Жиль Флорін в ефірі телеканалу BFMTV.

Показово, що 29 жовтня 2020 року мусульмани відзначають день народження пророка Мухаммада. Ця дата святкується 12 числа третього місяця Рабіг ал-авваль ісламського календаря.

Зазначимо, що всього через декілька годин після теракту в церкві Нотр-Дам 29 жовтня у Франції і Саудівської Аравії відбулися нові напади.

Так, у французькому місті Авіньйон застрелили невідомого з ножем, який, вигукуючи ісламістські гасла, погрожував напасти на поліцейських. А в Джидді (Саудівська Аравія) було заарештовано чоловіка, який напав на охоронця консульства Франції. Крім того, французькі ЗМІ повідомили про затримання людини з ножем, яка планувала напад в Ліоні.

За інформацією Disclose.tv в Twitter, мова йде про афганця, озброєного 30-сантиметровим ножем. Його спіймали на вулиці, де у 2019 році відбувся теракт. Тоді постраждали 13 осіб.

Спроба теракту в Ліоні

Тим часом на вокзалі у французькому місті Тулон знайшли підозрілий нічийний багаж. Через це туди викликали саперів, а всіх людей евакуювали, повідомляється на сторінці Crisis Intel в Twitter.

Загроза теракту в Тулоні

Також біля католицької церкви в Сартрувіле у Франції поліція затримала підозрюваного в спробі вчинити теракт біля місцевої церкви Сен-Мартен. Передбачалося, що він міг підірвати автомобіль з вибухівкою. У затриманого виявили ніж.

У Франції оголосили максимальний рівень терористичної загрози через серію терактів з боку ісламістів.

Мер Ніцци вважає, що вбивство людей було скоєно терористом.

У центр Ніцци прибули поліцейські й влада міста.

Папа римський Франциск приніс свої співчуття католикам Ніцци і сказав, що молиться за жертв і їхні сім’ї.

“Я разом з католицькою спільнотою Ніцци, де ранкова атака посіяла смерть в місці для молитов і розради. Я молюся за жертв, за їхні сім’ї і за французький народ, що вони зможуть відповісти на зло добром”, – написав папа Франциск в Twitter.

Папа римський Франциск приніс свої співчуття католикам Ніцци

Рівно о 15 годині за місцевим часом у всіх храмах Франції задзвонили дзвони в пам’ять про жертви теракту в Ніцці.

Джерело.

Close