facebook

Психологічна та інформаційна допомога батькам в разі передчасного народження дитини

Кожна 10 дитина у світі народжується передчасно (раніше 37 тижнів гестації), це 5 % у всьому світі. Майже 80 % передчасно народжених малюків потребують тривалого виходжування та лікування (2–4 місяці) у перинатальних центрах та лікарнях.

Здебільшого передбачити передчасне народження маля неможливо, тому це завжди стресова ситуація для всіх членів родини. Окрім несподіваного народження раніше терміну, велике психологічне та емоційне навантаження виникає через особливі турботи і проблеми на етапі виходжування та вже після виписки, з якими стикаються лише батьки «поспішайок». Батьки передчасно народжених дітей потребують інформаційної та кваліфікованої психологічної підтримки.

22 травня 2020 року Асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», у партнерстві з Асоціацією неонатологів України, ТОВ «Біокодекс Україна» та іншими організаціями запустили «Гарячу лінію» підтримки батьків передчасно народжених дітей.

Всеукраїнська цілодобова безкоштовна «Гаряча лінія» підтримки батьків передчасно народжених дітей діє за номером 0 800 50 70 29. Дзвінки зі стаціонарних телефонів є безкоштовними, з мобільних телефонів — за тарифами мобільних операторів.
Напрями консультування «Гарячої лінії підтримки» батьків передчасно народжених дітей:
психологічна та інформаційна підтримка сім’ї;
основи догляду за немовлятами;
грудне вигодовування;
катамнестичне спостереження;
відслідковування наявності ліків у лікарнях;
якість ліків;
доступ до реанімації;
юридичні питання оформлення дитини та надання допомоги у випадку перинатальної втрати тощо.
Дізнатися більше про роботу «Гарячої лінії» підтримки батьків передчасно народжених дітей можна за покликанням на сайт.

Підтримка дистанційно, підтримка онлайн, консультування в телефонному режимі — це те, що ми можемо зараз зробити для емоційної, психологічної пiдтримки батьків передчасно народжених дітей. Вчасно надана психологічна та інформаційна підтримка — це можливість зберегти здоров’я мами та маляти, родину. Ви не одні у своїй ситуації, кожна з них має відповідь та рішення!

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах проєкту «Гаряча лінія». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження».

Джерело.

Close