facebook

Експерт спрогнозував, коли в Україні настане пік захворюваності на COVID-19

На думку фахівця, зараз в Україні фіксується втричі менше випадків COVID-19, ніж є в реальності.

1 листопада нинішнього року в Україні було зафіксовано черговий антирекорд по захворюваності коронавірусом COVID-19. Стало відомо про більш ніж 7 959 випадків інфікування за минулу добу.

Про це заявив президент Українського медичного клубу і заслужений працівник охорони здоров’я Іван Сорока в ефірі телеканалу Україна 24. За даними експерта, причина втрати контролю над ситуацією – неефективна система тестування на Covid-19. Сорока стверджує, що в країні фіксується втричі менше випадків, ніж є в реальності.

“Враховуючи те, що у нас неефективна система тестування, у нас є тільки реальні цифри тих людей, які були протестовані. А об’єктивно, за відчуттями експертів медичної спільноти, таких хворих як мінімум втричі більше. Ми бачимо збільшення кількості пацієнтів. Об’єктивно, подивімося, ще кілька днів тому у нас були десятки смертей, а зараз ця цифра доходить до майже 200 офіційно зареєстрованих смертей від коронавірусу. Це говорить про те, що кожні 5-10 хвилин Україна втрачає свого громадянина”, — сказав він.

Крім того, Сорока спрогнозував, коли в Україні настане пік захворюваності коронавірусом на добу.

“Це дуже серйозні речі, на які потрібно звернути увагу як з точки зору організації надання медичної допомоги, як з точки зору профілактики цього захворювання. І треба зробити так, щоб на первинній ланці цим пацієнтам надавалася максимально якісна й ефективна допомога (до кінця року — Главред) може бути до 15-20 тисяч хворих за день”, – підсумував він.

Джерело.

Close