facebook

МВС більше не збирається виконувати вимоги «євробляхерів»

Міністерство внутрішніх справ більше не буде виконувати вимоги власників автомобілів на єврономерах.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на радника міністра внутрішніх справ України Володимира Мартиненко, в ефірі телеканалу «Дім».

“Давайте говорити відверто: ці транспортні засоби були завезені, коли у нас волонтери почали поставляти машини з європейської реєстрацією для наших захисників на передову. І скористалися цією нормативної щілиною багато з тих, хто не захотів виконувати закон і розмитнювати свої транспортні засоби“, – підкреслив Володимир Мартиненко.

Заступник глави силового відомства також зазначив, що порушників закону стало багато і вони згрупувались у політичні або соціальні групи. Також, уряд і парламент забезпечили власникам “евроблях” пільговий період перереєстрації та відстрочили штрафи.

Мартиненко вважає, що якщо виконати чергові вимоги власників таких авто, у них незабаром з’являться нові.

“У нас в країні є закон, його потрібно виконувати. У нас є Митний кодекс, за яким на розмитнення транспортного засобу дається 10 днів. Ці люди вже пішли на порушення законодавства. Зараз у нас діє заборона виїжджати на цих транспортних засобах на дорогу, і поки ще поліція дивиться на них лояльно“, – зазначив радник глави МВС.

Джерело.

Close