facebook

За порушення карантину оштрафували 45 тисяч українців: подробиці і суми

В Україні виписали 45,8 тис. Протоколів за порушення карантину. У більшості випадків продавцям і офіціантам, клієнтам супермаркетів і магазинів.


Про це йдеться в матеріалі «Обозревателя».
З 12 березня по 5 листопада піддали штрафу 1053 українця, кожен з них повинен заплатити по 17 тисяч гривень в бюджет, в результаті скарбниця поповниться на 18,3 млн грн. Найчастіше порушували карантин в Дніпропетровській області (4673 протоколу), Харківській (4400), Одеській (3518), Львівській (3199), Херсонській (2215) і в Києві (4283).
«Після протоколів вже суд приймав рішення, кому і скільки платити. І судячи з реєстру і озвученої статистикою, найчастіше порушення карантину закінчувалося «усним» попередженням », – зазначає автор статті.

Дослідження групи «Рейтинг» показують, що кожен четвертий українець носить маску нерегулярно або надягає їх тільки на підборіддя, що не прикриваючи ніс і рот – ефекту від такого захисту немає. При цьому формально вимога «масочного режиму» виконується.
Якщо раніше за відсутність масок могли оштрафувати на 17 тисяч гривень (вважалося, що це непосильна штраф, і тому всіх прощали), то зараз оштрафувати можуть на 170 гривень (повторний штраф 255 гривень).
«Перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно – тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян », – йдеться в уже прийнятому законопроекті. Як повідомлялося раніше, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов обурений заявою мережі торгових центрів «Епіцентр» про карантин вихідного дня. Він закликав уряд відреагувати, а власників мережі поїхати з ним в реанімацію, щоб своїми очима побачити, що відбувається.

Джерело.

Close