facebook

Наближаємося до катастрофи: експерт заявив про необхідність жорсткого локдауна на місяць

Короткочасний локдаун в Україні не дасть ніякого ефекту. Для того, щоб захворюваність COVID-19 пішла на спад, потрібен хоча б місяць жорстких обмежень.

Про це в ефірі «24 каналу» розповів керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки Павло Ковтонюк. За його словами, незалежно від жорсткості локдауна, ефект приходить на 3-4 тиждень. А ось швидкість зниження випадків і зменшення поширення залежить від рівня обмежень. Однак настає на 5-6 тиждень. Далі, за його словами, чиновникам потрібно вирішити, який напрям руху вибирати: щоб в країні було радикальне зниження, або динаміка поширення трималася на одному рівні. На його думку, динаміка поширення COVID-19 в Україні перевищує європейську і вже через 2-3 тижні наша країна буде лідером в Європі за цим показником: «Сьогодні ми знаходимося в п’ятірці по динаміці. Але європейські країни погодили обмеження, і у них вона сильно сповільнилася ».
Експерт упевнений, що якщо депутати чекатимуть до новорічних свят, ситуація може стати вже критичної. «Ми вводимо локдаун, але ще 3 тижні буде відбуватися зростання і в лікарнях буде страшна ситуація», – підкреслив Ковтонюк. Він вважає, що альтернативи введенню жорстких обмежень найближчим часом немає. Крім цього, Павло Ковтонюк також назвав 4 сфери, яких безпосередньо повинні стосуватися жорсткі обмеження: заклади громадського харчування; готелі; спортзали та сауни; масові зібрання.

Джерело.

Close