facebook

В Україні готують план “Б” у боротьбі з пандемією COVID-19

Про план “Б” у сфері медицини заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. ​

У Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що сподіваються на допомогу приватних українських клінік у боротьбі з пандемією COVID-19 в країні.

За словами заступник міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, така співпраця між медзакладами може відбуватися у двох напрямках.

“Якщо не дай Бог настане колапс в системі охорона здоров’я, ми вивчаємо як приватні клініки можуть допомогти державі, на яких умовах, на яких підходах. Цей план “Б” повинен бути відпрацьований, щоб він міг включитися відразу без будь-яких нюансів. Питання оплати теж має бути відпрацьоване”, – пояснив Ляшко, пише Інтерфакс-Україна.

Також, вважає Ляшко, приватні медичні заклади можна залучати до участі в майбутній вакцинації населення України проти COVID-19.

“Це буде безпрецедентна імунопрофілактика. Адже за фактом величезна кількість населення має бути охоплено вакцинацією. А без приватних клінік ми будемо це проводити довше. Хочемо з ними зараз проговорити всі умови партнерства”, – запевнив головний санлікар країни.

У МОЗ сподіваються на результативні переговори з приватними клініками в цьому питанні, щоб разом протистояти пандемії в Україні.

Джерело.

Close