facebook

У проекті бюджету передбачено 505 млн грн для дітей з ООП

У проєкті Державного бюджету на 2021 рік передбачено окрему бюджетну програму на підтримку дітей з особливими освітніми потребами в розмірі 505 млн грн, 30% з яких можна буде використовувати на закупівлю допоміжних засобів навчання.

Про це повідомив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, у зв’язку з новими реаліями, спричиненими пандемією COVID-19, у дітей з особливими освітніми потребами виникли ще більші потреби у використанні планшетів, сенсорних дошок, корекційно-розвиткових наборів вдома.

«На численні запити батьків, керівників шкіл, а також з урахуванням важливості проблематики в цілому затвердженим документом встановлені відповідні норми», – зазначив в.о. міністра освіти.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з особливими освітніми потребами в закладах освіти», заклади освіти зможуть закуповувати допоміжні засоби для спільного користування, за наявності кількох учнів з однаковими категоріями особливих освітніх потреб та за згоди їхніх батьків.

Така практика дасть можливість ефективно використовувати кошти й збільшити обсяг спеціальних засобів для дітей.

Окрім того, діти з особливими освітніми потребами зможуть брати індивідуальні допоміжні засоби для користування ними вдома під час дистанційної форми навчання або канікул.

До допоміжних засобів для навчання відносяться пристрої, обладнання, засоби та технології, що використовуються з технічною, дидактичною, методичною, функціональною, навчально-розвивальною, ігровою, комунікативною метою для покращення навчальної діяльності, розвитку навичок комунікації та забезпечення надання особам з ООП підтримки в освітньому процесі.

Джерело.

Close