facebook

Більш заразний на 70 відсотків: що відомо про новий штам СOVID-19, який “атакує” Британію

Медики з Англії ідентифікували новий штам коронавірусної інфекції, який може передаватися від людини до людини ще швидше, ніж нинішній. Через це прем’єр-міністр Борис Джонсон попередив, що в столиці Королівства може бути введений найвищий, четвертий рівень локдауну.

Про це пише CNN.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що новий штам вірусу COVID-19 виявили в 60 районах країни. Також в повідомленні, яке було опубліковано на порталі відомства, сказано, що новий штам вже почали вивчати у військових лабораторіях країни.

Прем’єр-міністр Англії Борис Джонсон запевнив, що ВООЗ вже попереджений про нову загрозу. Однак, за словами досвідчених фахівців, вакцини від коронавирусной інфекції будуть успішно діяти і на новий штам.

Чим відрізняється новий штам вірусу COVID-19 від попереднього
Основна відмінність нового штаму – в його швидкості. Відомо, що він передається набагато швидше, ніж попередній штам COVID-19. Фахівці з Англії вже зайнялися його перевіркою, вони хочуть з’ясувати, чи є у нього інші відмінності від звичного штаму коронавирусной інфекції.

Якщо фахівцям з лондонських лабораторій вдасться виявити інші властивості нового штаму, існує великий ризик появи нових обмежень у Великобританії. Англію може очікувати ще більш жорсткий локдауну зв’язку з поширенням нового штаму.

Наскільки небезпечний новий штам коронавірусу COVID-19
Якщо вчені підтвердять, що новий штам коронавируса COVID-19 дійсно є швидшим, ніж попередній, кількість інфікованих в Англії може різко збільшитися. Новий штам загрожує Англії спалахом захворювання, через який країну доведеться закрити на тотальний карантин. Зараз відомо, що медики присвоїли Лондону третю категорію епідеміологічної загрози через різкий стрибок захворюваності.

Небезпека нового штаму залежить від того, наскільки швидко експерти зможуть повністю вивчити його. Якщо це станеться в найкоротші терміни, Англія обмежиться жорстким карантином. У гіршому випадку деякі англійці з новим штамом вірусу COVID-19 можуть потрапити за межі країни і поширити його на інших територіях, через це почнеться нова хвиля зараження COVID-19.

Джерело.

Close