facebook

Як у Польщі зареєструватися на вакцинацію проти коронавірусу?

Реєстрація на вакцинацію проти COVID-19 для людей, які не належать до пріоритетних груп, повинна розпочатися 15 січня. Це можна зробити чотирма способами.

 

Щеплення добровільні та безкоштовними. Необхідно лише домовитись про конкретну дату з 15 січня — повідомляє inpoland.net.pl. Це можна зробити наступними способами:

— через безкоштовний телефон 989,
— через Інтернет картку пацієнта (на веб-сайті Patient.gov.pl),
— через електронну форму, яка має бути доступна на веб-сайтах, пов’язаних з Міністерством охорони здоров’я,
— у лікарні, якій проводить щеплення.
Кожен пацієнт отримає автоматично сформоване електронне запрошення до вакцинації, для цього необхідно ввести введіть номер Pesel або ім’я та прізвище. Після замовлення візиту пацієнт отримає SMS із інформацією про обране місце та дату щеплення. Щеплення мають будуть дводозовими. Пацієнту буде одразу призначено 2 відвідування, а також буде повідомлено через SMS перед другою дозою вакцини.

Повний перелік пунктів вакцинації повинен бути представлений до 15 січня 2021 року. Відомо, що вони будуть створені в лікарнях, в тому числі тимчасових. Також планується організувати мобільні пункти вакцинації для людей, які не можуть самостійно зробити щеплення.

Щеплення проти коронавірусу у Польщі розпочалися 27 грудня. Першими будуть вакциновані люди з пріоритетних груп, потім усі бажаючи.

Джерело.

Close