facebook

У Польщі роботодавець не заплатила українцям-заробітчанам і вигнала серед ночі на вулицю: за них заступилася полячка (відео)

У соцмережах набрало шаленого розголосу відео, відзняте напередодні у Польщі. На ролику зафіксовано інцидент, який шокував не лише українців, але і самих поляків. Жінка-роботодавець скористалася важкою працею заробітчан з України й Молдови, а тоді виставила їх серед ночі на вулицю попри те, що договір на проживання ще був чинним. Разом з тим, підприємець не заплатила найманим працівникам за роботу.

 

Свідком сварки, яка зав’язалася між роботодавцем та заробітчанами на вході до одного з будинків (скоріш за все – помешкання, в якому жили працівники), стала інша громадянка Польщі Евеліна Герман. Зрозумівши, в чому полягає проблема, жінка обурилася позицією роботодавця і заступилася за заробітчан. Відео з місця інциденту вона виклала на своїй сторінці у соцмережі “Фейсбук”.

До цього моменту відео зібрало майже 700 000 переглядів та десятки тисяч вподобань і поширень. У коментарях користувачі-поляки також обурились тим, що роботодавець віднеслася до заробітчан як до сміття. Водночас юзери подякували пані Герман за те, що відстояла права працівників.

Відео з місця події:

https://www.facebook.com/ewelina.herman.14/videos/3657433774314269/

“Добре коли в чужій країні знаходяться такі люди як пані Ewelina Herman. В даній ситуації роботодавець вигнала на вулицю людей які працювали на “чорно” і не заплатила їм грошей. Вони не знали ні мови, ні як і за якими документами вони можуть легально працювати, чим і скористалася пані–роботодавець. Пані Евеліна стала на їх захист викликала поліцію і готова була звертатися і в органи праці і навіть до президента. Спасибі за надану інформацію Ірині Парфенюк.” – зазначають у групі “Чорна мітка”.

Джерело.

Close