facebook

Ляшко розповів, коли спрогнозують тривалість третьої хвилі COVID-19 в Україні

Будь-які прогнози щодо тривалості третьої хвилі коронавірусу в Україні, її масштабів та показника смертності можна буде робити не раніше від середини березня.

Головний санлікар Віктор Ляшко

Таку думку озвучив головний санітарний лікар, перший заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю для НВ. За його словами, поводження COVID-19 не абсолютно ідентичне іншим респіраторним захворюванням, які мають сезонний характер.

“Розуміння, як завжди, є, але знову ж таки це питання коронавірусу: завершується перший рік його циркуляції в глобальному масштабі, тому виникає запитання, чи буде він повторювати сезонність грипу і грипоподібних захворювань, або ж буде формувати свою криву, незалежно ні від погодних умов, ні від сталої сезонності циркуляції подібних йому вірусів. Усе це ми побачимо в середині березня”, – вважає Ляшко.

Нагадаємо, лікар і вчений, кандидат біологічних наук Володимир Галицький із Інституту біохімії імені О.В. Палладіна попередив, що весняна хвиля коронавірусу в Україні може побити рекорди попередніх двох і стати причиною національної катастрофи.

Через це він закликав не зволікати із введенням суворого локдауну по всій країні. Адже адаптивний карантин, на його думку, наразі абсолютно неефективний.

Джерело.

Close