facebook

Окупанти відбирають в українців землю в Криму

В окупованому Криму набув чинності указ про заборону іноземним громадянам володіти землею.

У представництві президента України в АР Крим пояснили, як українцям захистити свою власність від зазіхань окупантів, пише ТСН.

У Представництві нагадали, що дія незаконного указу поширюється на:

Громадян України, які проживали на території Криму до окупації або проживають там досі, але не отримали паспортний документ окупаційної влади та мають там у власності земельні ділянки;

Громадян України, які ніколи не проживали у Криму, не мають там реєстрації, але набули у власність земельні ділянки, розташовані на території АР Крим чи міста Севастополь.

Іноземних громадян (окрім громадян РФ), які набули права власності на земельні ділянки на території АР Крим чи міста Севастополь відповідно до законодавства України.

Для того, щоб повернути свої землі після деокупації, кримчанам радять зібрати документи на ділянку і зафіксувати факт вилучення.

Як захистити свої права:

Зібрати документи, які підтверджують право власності відповідно до законодавства України та підтверджують процедуру вилучення земельної ділянки окупаційною владою.

Звернутися до прокуратури АР Крим із повідомленням про факт вилучення земельної ділянки, де зареєструють кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення на території окупованого Криму.

Співпраця із прокуратурою АР Крим для направлення матеріалів до Офісу прокурора міжнародного кримінального суду для проведення розслідування, адже дії окупаційної влади є воєнним злочином згідно статті 8 Римського Статуту.

Надіслати індивідуальну скаргу до Європейського суду.

Джерело.

Close