facebook

У кого не вимагатимуть ПЛР-тест для в’їзду в Україну – роз’яснення прикордонників

Україна не вимагатиме від біженців, представників дипломатичних організацій та міжнародних місій ПРЛ-тест на кордоні для в’їзду.

 


Як передає Укрінформ, про це заявив Громадському радіо помічник голови Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, Україна зробить виключення та не вимагатиме від біженців, представників дипломатичних організацій та міжнародних місій ПРЛ-тест на кордоні для в’їзду до країни.

«Є і виключення, ця норма ( обов’язкова наявність ПЛР-тесту на коронавірус) не стосується іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, людей, які потребують прихистку, людей, які є представниками дипломатичних організацій або міжнародних місій, що акредитовані в Україні», – сказав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Кабінет Міністрів дозволив в’їзд іноземців до України виключно за умови негативного ПЛР-тесту на коронавірус. Тест має бути зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до в’їзду в Україну.

Джерело.

Close