facebook

Порушення правил самоізоляції: які штрафи хочуть запровадити (ІНФОГРАФІКА)

В Україні уже понад 1,7 млн осіб захворіли на коронавірус. Станом на сьогодні Івано-Франківськ і ще 10 областей перебувають у «червоній» зоні карантину, а деякі регіони на межі потрапляння в неї.

Попри всю серйозність ситуації, деякі громадяни нехтують правилами самоізоляції й Кабмін запропонував запровадити за це адміністративну відповідальність. Детальніше – на інфографіці «Слово і діло», пише Фіртка.

Відповідний законопроєкт уряд Шмигаля зареєстрував у Раді наприкінці 2020 року. Нещодавно ініціативу рекомендував схвалити профільний комітет.

Законопроєкт пропонує доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення частиною, в якій передбачена адміністративна відповідальність за порушення особою порядку обов’язкової самоізоляції, обсервації, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби.

За цією статтею буде передбачений штраф у розмірі 200-500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – це від 3,4 тис до 8,5 тис грн.

Решта штрафів залишаться на колишньому рівні:

за порушення правил карантину, а також санітарно-гігієнічних і протиепідемічних правил – 17-34 тис грн для громадян та від 34 тис до 170 тис грн для чиновників;

за перебування в громадських місцях без маски – 170-255 грн.

Джерело.

Close