facebook

Ахметов хоче на 90% підняти вартість електрики: що говорять в “Слугу народу”

Енергохолдинг ДТЕК, що належить Ринату Ахметову, пропонує з 1 січня 2020 року за споживанні до 100 кВт-год / місяць електричної енергії підняти тариф на 86,7% (або на 0,78 гривень) – до 1,68 гривні / кВт-год.

Про це в Facebook повідомив депутат Верховної Ради від фракції “Слуги народу”, голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Як написав нардеп, що на нарадах в Міністерстві енергетики та захисту навколишнього середовища керівники ДТЕК заявили, що при зниженні вартості електроенергії компанія перестане купувати вугілля. При цьому в ДТЕК неодноразово згадували і про можливу зупинку Луганській теплоелектростанції через припинення поставок вугілля.

“Разом з тим у” немонополіста “був свій план, як вийти з цієї ситуації – це підвищення тарифів на електроенергію для населення”, – зазначив Герус.

За його словами, ДТЕК пропонує з 1 січня 2020 року збільшити тариф на перші 100 кВт-год / місяць на 86,7% до 1,68 гривні / кВт-год. Це дозволить отримувати додатково 12,5 млрд гривень в рік. Також пропонується при споживанні понад 500 кВт-год / місяць підняти тариф на 71,4% або на 1,2 грн – до 2,88 гривні / кВт-год. Це дасть додаткових 2,3 млрд гривень в рік.

Крім того, в ДТЕК хочуть з 2021 по 2023 рік щороку на 25% збільшувати тариф для населення, яке споживає до 500 кВт-год / місяць.

“Якщо це заради поліпшення мереж, поліпшення якості послуг для споживачів, то це можна обговорювати. Якщо для поліпшення гнучкості і надійності енергосистеми, для синхронізації з Європою, то можна обговорювати (але не серед зими). ​​А якщо це для того, щоб забезпечити кому -то надприбуток від монополізму, то я проти “, – позначив свою позицію Герус.

Джерело.

Close