facebook

Корисно знати! Як вилікувати закладений ніс швидко, без таблеток і крапель!

Закладеність носа не завжди виникає через застуду, багато людей просто погано дихають носом. Причиною такої закладеності може наслідки травм черепа. Про це повідомляє wworld.com.ua.

 

За словами медиків, після ударів і травм в області особи, лоба, носа сильно порушується відтік крові від слизової, в результаті чого, звужуються носові ходи.

Лікарі запевняють, що використання традиційних методів лікування нежиті в такому випадку марно, адже аптечні засоби не відновлять рухливість особи. Що стосується спершись для носа, то вони дають лише тимчасовий ефект – на 1-2 години легшати. Використання таких засобів не вирішує проблему, а лише викликає у людини звикання.

Перше, що необхідно зробити – це усунути наслідки травми – відновити правильне положення і рухливість кісток носових пазух. Це допоможе слизової позбутися зайвої рідини, прибрати набряклість.

Є ще один вихід операція. Але навіть хірургічне втручання не дає гарантії, що людина позбутися від закладеності носа.

Відомий остеопат Володимир Животов пропонує відмовитися від операцій, а просто при виникненні закладеності носа робити два простих масажних рухів.

Пальцями обох рук погладжуйте лоб в напрямку від перенісся до середини чола. Сильно здавлювати не треба, але натиск повинен відчуватися.
Необхідно впертися вилицями в основу долонь і почати повільно розтягувати вилиці в сторони. Ефект ви відчуєте відразу – задихає носом. Цю вправу можна зробити і іншим способом зігнути вказівні і середні пальці обох рук гачком і почати розтягувати вилиці в сторони.
Як зазначає лікар, цей спосіб допоможе не тільки при травмах черепа, але і при застуді.

Close