facebook

Курс долара в Україні поб’є рекорд за 2021 рік: названо причини

Курс долара в Україні найближчого тижня опуститься до позначки в 27,1-27,3 грн/$. Таким чином, американська валюта досягне рекордно низької позначки в 2021 році.

Курс долара в Україні поб'є рекорд за 2021 рік: названо причини

Більшість опитаних аналітиків погоджується: плавне зміцнення нацвалюти триватиме щонайменше другий тиждень червня. Про це йдеться в публікації OBOZREVATEL.

Долар в Україні буде дешевшати, тому що іноземці після довгої паузи купили облігації внутрішнього державного боргу.

“Вихід НБУ на ринок у середу зміг зупинити зміцнення гривні, але потім торги закривалися на мінімальних рівнях долара. Ба більше, напередодні нерезиденти придбали ОВДП на 1,8 млрд грн після тривалої паузи, що надало підтримку гривні”, – пояснює керівник відділу аналітики ForexClub Андрій Шевчишин.

За словами експертів, пропозиція валюти перевищує попит. До того ж активність продавців валюти на тлі підготовки до виплат зарплат може збільшитися.

Крім цього, учасники ринку перебувають в очікуванні відкриття ринку землі, що має позитивно відбитися на економічних тенденціях у країні.

Як писав OBOZREVATEL, Національний банк України зафіксував офіційний курс гривні щодо долара в понеділок, 7 червня, на позначці 27,29 грн/$. За вихідні американська валюта подешевшала на 5 копійок.

Джерело.

Close