facebook

В Україні перерахують тарифи на електроенергію: хто заплатить в два рази більше

В Україні тариф на електроенергію для тих, хто споживає більше 500 кВт*год електроенергії на місяць, збільшать в два рази. Замість 1,68 за кожен кВт*год доведеться платити більше 3 грн.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Всього введуть чотири тарифи. Для тих, хто витрачає до 100 кВт*год, ціну міняти не будуть. Наступні два тарифи – від 100 до 300 і від 300 до 500 кВт*год на місяць все ще обговорюються.

Таке рішення розробило Міненерго, проте остаточний документ досі не ухвалено. Ціни повинні переглянути з 1 серпня, проте підвищення вже двічі переносили. Поки уряд обмежився скасуванням пільгової ціни на перші 100 кВт * год – до минулого року вона становила 90 коп. за кожен кВт*год.

При цьому витрати на транспортування вже виробленої електроенергії становить близько 1,51 грн за кожен кВт*год. Тобто минулий тариф не компенсував навіть витрати на доставку. Діюча ціна в 1,68 грн повністю покриває транспортування, але практично не компенсує витрати на генерацію «струму».

В результаті на ринку ростуть борги перед генерацією. І якщо нічого не змінювати, то рано чи пізно це може призвести до банкрутства підприємств.

Джерело.

Close