facebook

Луценко здав Тимошенко! Леді Ю такого удару не чекала. Наступний Порошенко!

Ексгенпрокурор Юрій Луценко заявляє, що восени 2017 року лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко пропонувала посприяти його зустрічі з адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, але познайомився він з ним пізніше і за інших обставин.

Про це Луценко розповів в інтерв’ю “Українській правді”

“До мене якось завітала Юлія Тимошенко, яка зустрічалася з Джуліані, і, крім іншого, він її спитав, чи не знає вона, яка ситуація навколо компанії “Burisma” в Україні. Юлія Володимирівна, звичайно, сказала: “Та тут в мене знайомий генпрокурор, я все організую”.

Потім вона прийшла до мене і каже: “Якщо ти хочеш, то можна людям допомогти. Якщо що, то моя людина там у Вашингтоні тобі допоможе”. Я кажу: “Юлічка, дякую, я якось сам справлюся, я – генеральний прокурор, я не користуюся партійними активістами”.

На цьому все закінчилося. Але, звичайно, я запам’ятав інтерес пана Джуліані”, – зазначив колишній генпрокурор.

Також Луценко розповів про те, як познайомився з Джуліані.

“У готелі Hyatt під егідою Пінчука була чергова якась міжнародна конференція. І там я зустрівся з паном Соросом і Джуліані.

Тоді я був новообраним генеральним прокурором, у мене тоді була годинна зустріч і з тим, і з тим. Я розповів загальні речі, що я планую робити на своїй посаді”, – сказав Юрій Віталійович.

Луценко уточнив, що Пінчук їх не знайомив, мовляв, самі познайомились на конференції олігарха.

Ексгенпрокурор відзначив, що у них з Джуліані вийшла “цікава дискусія”, бо адвокат Трампа і ексмер Нью-Йорка свого часу також був федеральним прокурором.

За словами Луценка, на тій зустрічі, зокрема, обговорювали питання, як активізувати спільно слідство у справі 7 мільярдів, виведених з України злочинною організацією президента-втікача Віктора Януковича.

Джуліані, за словами Луценка, цікавила справа “Бурізми”.

Також ексгенпрокурор розповів, що уже після його знайомства з Джуліані до нього приходив тодішній прокурор Криму Гюндуз Мамедов і передавав побажання Джуліані зустрітися з Луценком у Нью-Йорку. Мовляв, Мамедов якось познайомився з одним із двох радників Джуліані – Фруманом або Парнасом – і хтось з них передав через нього це запрошення.

Джерело.

Close