facebook

Найсильніша молитва, яка творить чудеса для здоров’я. Як і кому потрібно молитися, щоб вилікуватися від хвороб

Про силу молитви святий Іоанн Золотоустий сказав:

«Молитва – найсильніша зброя, скарбниця, яка ніколи не порожняє, невичерпне багатство, безхвильова гавань, фундамент миру, корінь, джерело, мати усього добра, сильніша за царство. Але я кажу про молитву, яка лежить не лише на губах, але піднімається із глибини серця. Тим вище піднімається молитва, коли вона виходить із неспокійного і побожного серця. І, щоб ви знали, що молитва, яка виголошується в час потреби, вперше почута, це те, що говорить пророк: “У своєму лиху я кликав Господа, і Він слухав мене” (Пс. 119.1).

Вчені були впевнені в силі молитви, а результати їхніх досліджень були справді вражаючими. “Молитва – це потужний засіб”, – сказав Валерій Слезін, керівник лабораторії нейропсихофізіології Інституту психоневрологічних досліджень і розвитку Бехтерева в Петербурзі.

Повне «гасіння» кори

Професор Слезін зробив щось неймовірне: він виміряв силу молитви. Під час молитви він записав електроенцефалограми деяких ченців і зафіксував незвичне явище – повне «гасіння» кори головного мозку. Цей стан може спостерігатися лише у тримісячних немовлят, коли вони знаходяться поруч зі своїми матерями, в абсолютній безпеці. У міру зростання людини це почуття безпеки зникає, активність мозку посилюється, і цей ритм мозкових біострумів стає рідкісним, лише під час глибокого сну або молитви, як показав вчений. Валері Слезін назвав цей невідомий стан “легким пробудженням у молитві” і довів, що це життєво важливо для будь-кого.

Турботи зникають

Відомо, що хвороби в основному викликані негативними ситуаціями та образами, які залишаються в нашій свідомості. Однак під час молитви турботи відходять на другий план або взагалі зникають. Таким чином, і психічне, і моральне, і фізичне зцілення стають можливими, вважають вчені. Недавні медичні дослідження показали, що молитва за себе, а також за інших знижує рівень гормону стресу, знижує артеріальний тиск, хронічний біль, порушення сну, тривожність.

Православна Церква благословляє молитви, зроблені “за всю засмучену і засмучену душу”, багато віруючих звертаються до Богородиці.

“Є святі, які захищають когось зокрема, але свята Парасчева, свята Філофтея, як правило, захищає від усякого зла. У нас завжди є Богородиця, захисниця всіх постраждалих, це назва акафісту, до якого ми зверталися. Отже, для у будь-якому випадку ми звертаємося до деяких святих з великими силами, таких як Богородиця, якій ми молимось за будь-яких обставин “, – говорить отець Нікушор Даскалу з єпископату Слобозії та Калараші.

Діва Марія згадується на кожному богослужінні через молитви, релігійні пісні, акафісти чи каплиці. Дівою Марією опікуються діти, хрещені з її святим іменем, а також вона є доглядачем усіх монастирів у нашій країні. Коли ми в біді, коли хворіємо, коли переживаємо великі випробування, ми просимо допомоги у Божої Матері. Пресвята Діва є добрим заступником Бога, і кожного разу, коли ми просимо про її допомогу, наші молитви не залишаються без уваги.

Хто сказав молитву

Є багато молитов, коли організм ослаблений і розчавлений хворобами. Їх можуть вимовляти близькі до хворих, священики або навіть полеглих. Священики кажуть, що перед операцією моляться за хворого, за зневірених, за хворих. Існує також подячна молитва за зцілення, молитва хворого про тих, хто піклується про нього, молитва лікаря за його хворих, але також молитва до святої мучениці Філофтеї, яка приносить полегшення і втіху завдяки зціленню страждаючих.

Молитва до Богородиці про зцілення від хвороб:

Пресвята, Найчистіша і Найдивовижніша Діво і Мати Господа нашого Ісуса Христа, Будь ласка, прислухайся до молитви негідних рабів (ім’я) і зціли нас, наші сім’ї та всіх страждаючих у цьому хворому світі від важких, інфекційних хвороб або незаразні, хворобами, відомими і невідомими нам. Нехай усі християни Тебе хвалять і прославляють, і ми маємо всю добру, святу і небесну допомогу. Ми дякуємо Тобі Свята Матір за зцілення, за всю Твою допомогу, за Твоє заступництво до Найдоброї Бога, що Ти є драбиною до Святого Неба, за наші молитви та пряму допомогу в наших виправданих проханнях. Амінь!

Джерело.

Close