facebook

Матір Кузьми Скрябіна повідомила, що пісні її покійного сина хочуть вкрасти

Ольга Михайлівна записала публічне відеозвернення.

Матір покійного засновника гурту “Скрябін” Андрія Кузьми Кузьменка Ольга Михайлівна заявила, що авторські права на творчість музиканта намагаються вкрасти.

Про це мама артиста розповіла у відеоролику, розміщеному на каналі гурту в YouTube. Жінка повідомила, що компанія “Moon Records” “вчиняє варварські дії щодо прав Кузьми”.

“На YouTube-канал, який був створений моїм сином ще за життя, Moon Records надіслав 38 скарг про порушення авторських прав на різні відео – як на ті, що були нещодавно розміщені, так і на ті, що були опубліковані раніше ще самим Андрієм”, – повідомила Ольга Михайлівна.

Матір Кузьми зазначила, що за правилами YouTube при отриманні трьох скарг – канал блокується ресурсом без можливості його відновлення.

“Як можна таке допустити, щоб канал, створений Кузьмою ще за життя, був заблокований через рейдерство”, – зауважила жінка.

Окрім цього, Ольга Михайлівна публічно звернулася до керівника компанії “Moon Records” Андрія Пасічника, щоб дізнатися, навіщо він блокує відеокліпи її покійного сина.

“Чого вам, пане Пасічнику, не дають спокою права інтелектуальної власності, напрацьовані моїм сином за своє коротке життя?” – запитала матір покійного.

Вона також звернулася до учасників старого складу гурту “Скрябін”, які дали Пасічнику ліцензію на начебто належні їм права на пісні:

“Чому саме зараз, через 23 роки від припинення участі в гурті та на 7-мі роковини смерті Андрія, ви претендуєте на авторство пісень? Чого ви не заявляли про нього, коли був живий Андрій, який скрізь виконував свої пісні й нічого не приховував? Чому тоді не видавали нікому ліцензії на свої права та не зверталися до суду за їх визнанням? Бо знали, що автором пісень був Кузьма? Чого сьогодні ви вирішили воювати з вдовою і донькою Кузьми, коли немає вже Андрія?” – запитала Ольга Михайлівна.

Джерело.

Close