facebook

В Україні будуть грози та град восени, а взимку – снігові бурани: синоптики озвучили прогноз

Восени-2021 погода в Україні буде з опадами, але водночас температура очікується вище середньої кліматичної норми. А ось на початку зими вона різко впаде і регіони накриють снігові бурани.

Погода в Україні восени і взимку 2021

Хоча між дуже морозними періодами будуть і потепління, одне з них обіцяють одразу після Нового року. Такий прогноз зробили фахівці Українського гідрометцентру, а також народний синоптик Леонід Горбань.

Погода восени в Україні
За словами метеорологів Укргідрометцентру, середня місячна температура цієї осені очікується на кілька градусів вищою, ніж кліматична.

У межах норми випадатимуть опади в країні, і тільки в Українських Карпатах їх очікується до 70% від норми.

Погода у вересні 2021 року

Синоптики зазначають, що на початку осені переважатиме літня погода. Так, ймовірні інтенсивні зливи, грози, град, шквал, тумани, хоча їхня частота буде меншою, ніж влітку. Можливі й заморозки, а також різкі зміни температури, ожеледь, на високогір’ї Карпат – снігопади й хуртовини.

“Справджуваність прогнозів на кілька місяців вперед становить лише 50-60%. А прогноз на місяць – це середньомісячні показники, конкретизувати погодні значення (температуру, опади тощо) на певну дату вкрай складно”, – пояснили фахівці в коментарі “КП в Україні”.

Погода в жовтні 2021 року

Погода взимку в Україні
За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, цього року українців чекає люта зима, до того ж ще й з безліччю сюрпризів. Йдеться про крижані дощі і снігопади, які прийдуть у грудні. А також потепління на початку січня і сильні морози в лютому, розповів фахівець у коментарі “Сегодня”.

За його словами, рано давати докладні розрахунки щодо погоди, адже вони на наступний сезон робляться хоча б у кінці попереднього. Але в загальних рисах прогноз такий – зима 2021 і 2022 року в Україні буде холодною.

Погода в листопаді 2021 року

Так, зазначив Горбань, грудень буде суворий і морозний, у першій декаді принесе крижані дощі, а в другій відзначиться невеликим снігом. У кінці місяця в регіони прийде справжня зима – стовпчики термометрів впадуть до морозних значень, йтимуть снігопади.

Січень почнеться із зимового потепління, але мороз і сніг повернуться вже до 13 січня і триватимуть до 19-го. Після Хрещення знову потеплішає.

Погода в грудні 2021 року

Лютий буде по-справжньому лютим, сильні морози вдарять у другій половині місяця. Снігу, зазначив синоптик, очікується багато, а ближче до кінця зими можливі й снігові бурани.

 

 

 

 

 

Джерело.

Close