facebook

“Динаміка дуже погана”: науковець розповів, як в Україні може початися спалах COVID-19

Юрій Ганиченко також перелічив регіони, у яких ситуація з COVID-19 є критичною.

В Україні в регіонах поступово збільшується кількість хворих на коронавірус, критична ситуація з COVID-19 нині у 16 регіонах, попри те, що минулого тижня таких областей було лише чотири. Утім, країна продовжує перебувати в “зеленій зоні”.

Про це під час онлайнбрифінгу повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

о оформлення замовлень на спецперепустки у транспорт під час локдауну: покрокова інструкція (фото)
Він каже, шо наразі коефіцієнт фіксування випадків коронавірусу перебуває на досить низькому рівні – менше 3%. Водночас зростає кількість госпіталізацій та навантаження на систему охорони здоров’я країни.

 

“Епідемічна ситуація в Україні продовжує загострюватись і поки що вона залишається все ще контрольованою: ліжка з киснем та реанімаційні ліжка заповнені на 10% та 15%. Це відносно невеликі показники, якщо порівнювати з періодом початку 2021 року, коли було плато перед весняною хвилею… Навантаження на систему охорони здоров’я прискорюється. За тиждень додатково вже 16% пацієнтів додатково потрапляють на COVID-ліжка. Для порівняння-минулого тижня зростання було в 9%”, – сказав він.

Так, за даними Ганиченка, критична ситуація у таких регіонах: у Києві, у Дніпропетровській, Харківській, Чернівецькій, Житомирській, Запорізькій, Миколаївській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Чернігівській, Київській, Полтавській, Закарпатській та Вінницькій областях. Також зростання захворюваності спостерігається в Черкаській, Кіровоградській та Тернопільській областях.

“Тенденція загрозлива – динаміка дуже погана. Ця динаміка є розпорошеною, зараз немає явних драйверів цього зростання на рівні країни. Це збільшує ризик того, що зростання може початись із довільного регіону”, – додав він.

Джерело.

Close