facebook

Існує три сценарії: у Міносвіти розповіли, що буде з роботою шкіл з 1 вересня

Школи в Україні з 1 вересня будуть працювати в звичайному режимі, оскільки країна знаходиться в “зеленій” зоні. Діти і вчителі будуть ходити до навчальних закладів.

У разі, якщо епідеміологічна ситуація погіршиться, і Україна перейде в “жовту” чи “помаранчеву” зону, не менше 80% співробітників у школах повинні бути вакциновані від коронавірусу. Про це повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, передають “Факти”.

Якщо ця умова не буде дотримана, школу переведуть на дистанційне навчання. Йдеться про весь персонал, а не тільки про педагогів. За виконанням вимоги відповідальність несе директор навчального закладу, якого повинні контролювати органи місцевого самоврядування.

Якщо країна опиниться в “червоній” зоні, працювати будуть тільки дитячі садки та початкова школа (1-4 клас). Представник Міносвіти зазначив, що ніяких вимог щодо вакцинації учнів від коронавірусу немає.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, в Україні в середньому щеплено всього 35% вчителів. Це дуже мало, якщо врахувати, що педагогів почали вакцинувати ще з кінця весни.

Самі вчителі по-різному ставляться до вакцинації. Якщо, наприклад, у Київській області вже щеплено до 80% працівників сфери освіти, то у Волинській тільки 10%. Багато з них бояться робити щеплення, оскільки все ще довіряють міфам і фейкам.

Джерело.

Close