facebook

Міносвіти затвердило нові форми шкільної звітності

Міністерство освіти затвердило нові форми звітності з питань діяльності закладів загальної середньої освіти.

Відповідний наказ пройшов реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Документ встановлює форму звітності № ЗНЗ-1 для всіх закладів загальної середньої освіти та форму звітності № 76-РВК для управлінь освіти районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад та об’єднаних територіальних громад.

Також наказ містить інструкції щодо їх заповнення.

Звіти, які щороку складаються школами, мають містити дані про контингенти учнів за класами, розподіл учнів з особливими освітніми потребами за нозологіями, дані про мову навчання та мови, що вивчають як предмети, дані про кількість учнів за профілем навчання та поглибленим вивченням предметів.

Також школи мають надавати управлінням освіти відомості про кількість учнів за віком, відомості про змінність навчання та групи продовженого дня, кількість учнів, які закінчили клас або закінчили навчання у закладі освіти, відомості про класи і класи-комплекти, наявність гуртків, секцій, організованих у школі, філій закладів, відомості про всіх учителів, керівників та їх заступників тощо.

Окрім цього, на школи покладений обов’язок звітувати про приміщення та матеріальну базу закладу, використання сучасних інформаційних технологій, відомості про забезпечення спеціальними та допоміжними засобами корекції психофізичного розвитку осіб з особливими освітніми потребами тощо.

У свою чергу, управління освіти районних адміністрацій, виконавчих комітетів міських рад та об’єднаних територіальних громад мають подавати статистичні дані обласним департаментам освіти, які, відповідно, подаватимуть зведені регіональні дані до Інституту освітньої аналітики МОН та головних управлінь статистики в областях.

Затверджені форми звітності з питань діяльності шкіл уведені в дію, починаючи зі звітів на початок 2021/22 навчального року.

Джерело.

Close