facebook

Секунди до загибелі: у мережі показали, як залізничник врятував пішохода

Врятований пішохід після інциденту просто пішов далі, а його рятівник не вважає, що зробив щось особливе.


На залізничному переїзді у Рівному життя перехожому врятував черговий Ігор Чепурик. Його ім’я 14-го вересня повідомив Суспільному начальник відокремленого підрозділу “Рівненська дистанція колії” регіональної філії “Львівська залізниця” Петро Мокрицький. І додав: за такий вчинок залізничника варто преміювати.
Сам залізничник, який потрапив на відео в Instagram у момент, коли відштовхує від колій чоловіка, коментувати подію Суспільному відмовився.
Натомість подробиці того, що сталося на переїзді 11-го вересня, погодився розповісти його начальник Петро Мокрицький.
“З фрагмента, який залили в Instagram з відеореєстратора, видно, що працюють звукова і світова сигналізації – саме пропускали вантажний потяг. Громадянин був у навушниках. Ви ж були на цьому переїзді й чули, що сигналізація досить гучна, до того черговий по переїзду подає сигнал свистком при проході потяга. Не почути цього можна тільки тоді, коли голосно слухаєш музику в навушниках. Він стояв близенько біля колії й навіть машиніст потяга, який їхав, подавав сигнали. Все ж видно на відео”, – розповів Петро Мокрицький.
Дії на відео чергового залізничника його керівник коментує так:
“Відштовхнув того чоловіка, десь, може, навіть і різко, але зберіг при цьому йому життя. Це обов’язок наших працівників – дбати про безпеку руху потягів і щоб люди живі-здорові перетинали переїзд”, – додає Петро Мокрицький.
Суспільне спілкувалося із Петром Мокрицьким 14-го вересня на цьому ж залізничному переїзді.

“Тут і люди переходять, не чекаючи пропуску потяга, і водії, очікуючи пропуску потяга, не завжди себе толерантно ведуть – думають, що можна ще проїхати, а черговий просто не хоче пропускати автомобілі. Деколи говорять не зовсім приємні речі черговим по переїзду”, – зазначає Петро Мокрицький.
14 вересня на переїзді чергував Сергій Ткачук. Про те, що сталося на зміні його колеги, залізничник не чув. Але погодився розповісти про випадки, які мало не щодня бачить сам.


“Людина йде собі, дивиться в телефон, в навушниках – і ні свистка, ні гудка потяга, ні сигналізації не чує. Ти тут кричиш, сигналиш дуже сильно, а реакції – ніякої. До цього важко звикнути. Страшно ж: мить – і людини немає. Печально, що ставляться до цього всього несерйозно. Життя ж дорожче за те, щоб пройтися в навушниках по коліях”, – розповів черговий по переїзду Сергій Ткачук.
Інцидент, який стався на залізничному переїзді 11-го вересня, набув розголосу тому, що фрагмент з відеореєстратора виклали в Instagram. Принагідно Петро Мокрицький нагадав правила перетину залізничного переїзду.
“Проїзд для автомобілів шлагбаум перекриває автоматично. Пішоходам теж треба зупинитися, коли спрацювала світлова і звукова сигналізація, тобто загорівся червоний і дзвенить. Відстань від людини до колій має бути не меншою 2,5 метра від колії, перечекати, коли проїде потяг і лише тоді переходити”, – пояснює Петро Мокрицький.
Дії залізничника, який відштовхнув пішохода від колії при порушенні цих правил, Петро Мокрицький назвав правильними й вважає, що за цей вчинок його варто відзначити премією.

Джерело.

Close