facebook

Невакцинованих держслужбовців і вчителів відсторонять від роботи без збереження зарплати – Ляшко. Відео

В Україні державних службовців і педагогів, які не зробили щеплення проти COVID-19, будуть тимчасово відстороняти від роботи – на час карантину. Таких осіб не мають права звільняти, але на час усунення зарплату їм виплачувати не будуть.

Про це повідомив глава Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко в коментарі журналістам. Відповідне відео було опубліковано на Telegram-каналі “Україна 24”.

Зазначимо: указ уряду з такими правилами ще не затверджений, але Міністерство юстиції має зареєструвати його найближчим часом.

Нове правило буде стосуватися представників професій, для яких в Україні хочуть ввести обов’язкову вакцинацію від коронавірусу. Як сказав Ляшко, цей список уже чітко визначений. У нього входять:

усі педагоги, незалежно від спеціалізації закладу (ясла, дитячі садки, школи, профтехучилища, виші й т.д.);

працівники центральних органів виконавчої влади, міністерств і їхніх структурних підрозділів на місцях;

представники місцевих держадміністрацій (обласних, міських, районних).

Відстороняти нещепленого співробітника зобов’язаний роботодавець, заявив глава Міністерства охорони здоров’я України. Водночас місце роботи має бути збережене за такою особою.

Конкретної дати, коли нові COVID-норми набудуть чинності, Ляшко не назвав.

Додамо: у проєкті наказу МОЗ сказано, що якщо в компанії буде працювати невакцинована особа, імунізація якої обов’язкова, то відповідальність за це понесе роботодавець.

Джерело.

Close