facebook

Штам “Дельта” в Україні: ситуація критична, Ляшка звуть “на килим”

У Верховній Раді стурбовані критичною ситуацією із захворюваністю на COVID-19. Народні депутати мають намір заслухати звіт міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко.

Про це заявила віцеспікер парламенту Олена Кондратюк.

Захворюваність зростає через штам “Дельта”. Тому у п’ятницю, на годині запитань до уряду, голови фракцій чекають звіту про ситуацію, яка склалася у містах та областях України.

За словами Кондратюк, медики заявляють про брак ліжкомісць у лікарнях. Крім того, не вистачає реаніматологів. Представники місцевих органів влади вже почали звертатися до центральної влади, щоб отримати допомогу.

Тим часом у МОЗ попереджають, що пік захворюваності ще попереду. За інформацією головного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, він очікується у кінці жовтня — середині листопада.

За останній тиждень число летальних випадків збільшилася на 22%, а захворюваність — на 11%. Всього в Україні зайняті 57% ліжко-місць для хворих на коронавірус. Найчастіше від штаму “Дельта” вмирають люди похилого віку у віці від 70 років (53%). У віковій групі 60-69 років зафіксували 29% смертей.

Джерело.

Close