facebook

“Не лише поліція”: хто має право перевіряти ваші документи з 21 жовтня

З 21 жовтня на території всіїє України нові правила перевезення пасажирів. Обмеження торкнуться не тільки міжобласного транспорту, а й сфери обслуговування в містах: кафе, ресторанів, салонів краси, ТРЦ, кінотеатрів, музеїв.

Перший заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, як перевірятимуть наявність сертифікатів вaкцuнацiї та так званих C0VlD-документів.
Олексій Білошицький зазначив, що крім поліцейських перевіряти сертифікати та C0VlD-документи можуть співробітники Держпродспоживслужби, працівники Центру контролю та профілактики хвороб на місцях. Проволити рейди почнуть уже з 21 жовтня.

Окрім транспорту, перевіряти будуть також на вокзалах, станціях, в місцях великого скупчення людей.
“Перевіряти документи будуть в місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби – під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торгових майданчиків”, – зазначив Олексій Білошицький.
Поліцейські перевірятимуть сертифікати про вакцинацію за допомогою планшетів. Перевірка проводитиметься за QR-кодами. У сертифікатах обов’язково повинні бути реквізити – інформація про вид щeплeння, кількість доз, підпис лікаря та печатка офіційного закладу охорони здоров’я.

Джерело.

Close