facebook

“Точкові колапси у лікарнях, штам “Дельта” руйнує маршрути для порятунку”: експерт про ситуацію із епідемією

Штам “Дельта” продовжує масово поширюватися Україною. Медики б’ють на сполох через високу агресивність та непередбачуваність цього варіанту коронавірусу. Хоча експерти й зазначають, що завантаженість лікарняних ліжок хворими на COVID-19 складає 50-60 %.

Як повідомляє “Ukrinform”, про це сповістив заступник міністра – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

“Зараз завантаженість ліжок у нас на рівні 50-60 відсотків. І ми намагаємося тримати ситуацію в межах цього інтервалу. Є регіони, де точково є перевищення, там де є завантаженість лікарень вища аніж 60-70 відсотків. Тому такі лікарні розвантажуються оперативно в межах ручного режиму.

Зараз ситуація є контрольованою, перезавантаженості саме ліжок у нас не спостерігається. Але є дійсно точкові проблеми, коли у нас рушаться маршрути по госпіталізації пацієнтів, і ми бачимо точкові перезавантаження лікарень”, – сказав Кузін.

Він зазначив, що на зростання кількості госпіталізацій та летальних випадків від коронавірусу впливає поширення штаму “Дельта”, який набагато небезпечніший та має тяжчий перебіг, аніж базовий штам.

За його словами, штам “Дельта” реєструється в кожній області України і офіційно було зареєстровано 1 847 лабораторно підтверджених випадків

Джерело.

Close