facebook

Лікар пояснила, чому вакциновані українці заражаються коронавірусом

Лікар пояснила, чому вакциновані українці заражаються коронавірусом

Наталія Бобрик закликала посилити карантин для невакцинованих громадян.

 

Відсутність колективного імунітету періодично стає причиною зараження коронавірусом вакцинованими людьми.

Таку думку в коментарі сайту ТСН висловила лікар-невролог Волинської обласної клінічної лікарні Наталія Бобрик.

Вона пояснила, що циркуляція коронавірусу призвела до його високої концентрації, а люди своєю відмовою від вакцинації піддають ризику не тільки себе, але і щеплених співгромадян.

“Коли ми вакцинуємося, ми проявляємо турботу й особисту відповідальність за своє здоров’я. Але має бути ще й громадянська відповідальність. Люди повинні чітко розуміти, що відмовившись від вакцинації, не ставши частиною колективного імунітету, вони піддають ризику не тільки себе, але і тих, хто вакцинувалися, оскільки вірус продовжує циркулювати і його концентрація досить висока”, – говорить фахівець.

Вона також висловилася за посилення карантину для тих, хто відмовляється робити щеплення. Зокрема, вона пропонує заборонити “антивакцинаторам” ходити в магазини або на роботу, що значно обмежить їх контакти з іншими людьми.

“Більшість людей розглядає вакцинацію тільки в контексті свого власного здоров’я, а варто дивитися на це ширше, ваша вакцинація — це здоров’я ваших батьків, дітей, оточуючих, це ваша прогресивність у поглядах, ваша громадянська відповідальність позиція, ваш внесок у майбутнє, турбота про здоров’я поколінь”, – говорить лікар.

Джерело.

Close