facebook

“Ми запізнилися”: епідеміологиня спрогнозувала, що цю хвилю коронавірусу уже не зупинити

Ситуація з коронавірусом із кожним днем в Україні погіршується. Епідеміологи зазначають, що зараз ми лише підходимо до піку і побороти цю хвилю навряд чи вдасться.

Про це повідомляє ТСН.ua.
Епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк зазначила, що найважчою ситуація в Україні стане у листопаді – грудні 2021 року.
Епідеміологиня вважає, що ми цю хвилю вже не переможемо за допомогою вакцинації, бо “з цим ми запізнилися”. І наголосила, що Україна якраз підходить до піку. Тому в будь-якому разі очікуємо на погіршення ситуації.
“На що нам чекати – складно, звичайно, сказати. Я думаю, що наступний місяць у нас буде, найімовірніше, найважчим, а може, це перейде і на грудень”,– зазначила вона.

За словами епідеміологині, цьогорічна осіння хвиля потужніша за минулорічну. А зростати захворюваність буде ще до початку 2022 року.
На її думку, вакцинація вже не зупинить сьогоднішнього спалаху коронавірусу в Україні, утім робити щеплення все ж необхідно.
“Насправді, ми цю хвилю вже не переможемо за допомогою вакцинації, бо з цим ми запізнилися. Добре, що ми вакцинуємося: у будь-якому випадку це дає позитивний ефект і на майбутнє. Але цю хвилю ми переживемо вже не за рахунок вакцинації, а за рахунок якихось обмежувальних заходів та локдаунів”, – підсумувала експертка.

Джерело.

Close