facebook

“Це справжній коронавірусний вал”: що дві хвилини від COVID-19 помирає людина

Масштаби чергової хвилі захворбвання на коронавірус вражають. І за словами медиків, це ще не пік.

Останні кілька днів в Україні збільшилось число бажаючих вакцинуватись від коронавірусу. У центрах вакцинації не лише у Тернополі, а й всіх містах України, утворюються довгі черги з числа тих, хто бажає щепитись.
Але відсоток вакцинованих все ж халишається недостатнім для формування колективного імунітету.

У деяких містах машини “швидкої” терміново перевозять хворих під ШВЛ з однієї лікарні до іншої, де ще залишився кисень. Цього тижня кількість хворих на COVID-19 досягла нового піку. Три доби поспіль фіксують майже 27 тисяч нових інфікованих за добу, і небувалу кількість померлих від нього — таке, ніби щодня в країні розбивається по три боїнги.
Вірусна карта України вже майже вся “червона”: стримати вал хворих уряд і місцева влада намагаються обмеженнями. Тотальний локдаун упроваджувати не будуть, пообіцяв прем‘єр Шмигаль. Бо це ще більше вдарить по і без того ослабленій економіці.

Уже знайомі нам заборони “червоної” зони стосуються тільки тих громадян, у кого немає ні довідки про вакцинацію, ні про наявність антитіл, ані негативного ПЛР-тесту. Усі інші зможуть і далі вільно їздити потягами і громадським транспортом. Ходити в спортзали, ресторани, кіно і магазини: якщо персонал там вакцинований також. Ось тому кинулися щеплюватися ті, хто так довго вагався.

Щеплені від COVID-19, буває, хворіють теж. Але значно легше, і вже точно вони — менш заразні для оточення! Ну а поки половина населення України ще роздумує, колотися чи ні — щодві хвилини одна людина від ковіду в нас помирає.

Джерело.

Close